me-internet-1-visa me-internet-1-visa me-internet-1-visa me-internet-1-visa me-internet-1-visa me-internet-1-visa me-internet-1-visa

DIVANHANA
16.08.2024.
KANLI KULA - HERCEG NOVI

El. pošta

Koncerti

divanhana baner280

Divanhana, 16.08.2024, Kanli kula, Herceg Novi!

Divanhana je osnovana početkom 2009. godine od strane grupe studenata na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Bend izvodi tradicionalnu muziku zemalja Balkana u novim, prepoznatljivim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike. Poseban fokus stavljaju na njegovanje i prezentovanje sevdaha, urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine. Pored vrlo posvećenog i istraživačkog pristupa tradiciji, Divanhana svoj stvaralački opus obogaćuje i autorskom muzikom za koju inspiraciju crpe upravo iz tradicionalne pjesme.

Turneja Divanhana bilježi iznimno uspješne koncerte na prostoru zemalja bivše Jugoslavije, ali i učešća na festivalima u Belgiji, Austriji, Mađarskoj, Grčkoj te drugim gradovima Evrope. Kraj 2023 godine donio je dva važna priznanja za bend. Naime, Divanhani je u Istanbulu uručeno priznanje u kategoriji „Najbolji umjetnici Bosne i Hercegovine", u okviru šestog izdanja manifestacije Best of Rumeli čiji organizator i inicijator je RUBAFED, organizacija osnovana s ciljem uspostavljanja i održavanja prijateljskih i partnerskih odnosa sa državama Balkana.

Također, prestižni Songlines magazin iz Londona proglasio je Divanhanu najboljim World music sastavom svijeta, što je najveći međunarodni uspjeh zabilježen u istoriji tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine.

GDJE?

KANLI KULA - Herceg Novi

KADA?

PETAK 16.08.2024. u 21.30h

VRSTE I CIJENE ULAZNICA?

ULAZNICA | SLOBODNO SJEDENJE -  10 EUR

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

 

GDJE SE NALAZE PRODAJNA MJESTA?

Ulaznice možete kupiti u svim većim mjestima i gradovima u Crnoj Gori. Za spisak prodajnih mjesta kliknite na ovaj link.

 

 

PRODAJNA MJESTA